foto-smal-informatiemarkt

Beleef & Ontmoet! Informatieavond 60+ Schollevaar

Fit blijven, alles zelf regelen op de laptop, gezond koken, een gezellige kenniskring opbouwen, hulp krijgen als u ziek bent… iets wat we misschien allemaal wel willen als we ouder worden. Er zijn heel veel mogelijkheden om gezond ouder te worden. Benieuwd geworden? Kom dan naar Beleef & Ontmoet! Informatieavond 60+ op dinsdag 10 september in het Accent Praktijkonderwijs. Deze informatiemarkt biedt 60-plussers uit Schollevaar een avond vol inspiratie, plezier en praktische tips voor een vitale toekomst.
 
Wat kunt u verwachten?
Tijdens Beleef & Ontmoet! Informatiemarkt 60+ is er van alles te doen en te ontdekken. Laat u inspireren door de vele activiteiten en informatie:

  • Proeflessen: doe mee met ‘Bewegen met Sportief Capelle’ en Valpreventie. Versterk uw spieren en verbeter uw balans tijdens een proefles die een eerste stap kan zijn naar een fittere toekomst.
  • Kookdemonstratie: ontdek hoe makkelijk en lekker gezond koken kan zijn met de kookdemonstratie van Accent Praktijkonderwijs.
  • Proefles DigiVitaler: leer hoe u eenvoudig zelf zorg en gezondheidsinformatie regelt via de computer, tablet of smartphone tijdens een proefles DigiVitaler.
  • Gezondheidschecks: wilt u weten hoe het staat met uw bloedsuikerspiegel? Laat direct uw bloed prikken door een huisarts en krijg meteen de uitslag.
  • Duofiets: bekijk en krijg informatie over de duofiets, een ideale manier om in beweging te blijven en om samen van de buitenlucht te genieten.

Natuurlijk zijn er tijdens de avond allerlei gezonde snacks en drankjes te proeven en kunt u genieten van muzikale verrassingen. Een avond vol informatie en ontmoeting.

 
Waarom is het belangrijk?
We worden met elkaar steeds ouder en wonen langer thuis. Een mooie ontwikkeling! Alleen betekent dit wel dat de vraag naar zorg blijft groeien, terwijl het aantal zorgverleners niet meegroeit. Dit maakt het belangrijk om zo lang mogelijk fit en vitaal te blijven, zorgzaken online te regelen en een sociale kring op te bouwen en te onderhouden. Dit is niet alleen fijn voor uzelf, maar daarmee helpt u ook de zorg voor iedereen toegankelijk te houden wanneer dat nodig is.


Aanmelden, locatie en vervoer 

Aanmelden voor de informatiemarkt is niet nodig. Beleef & Ontmoet! is op dinsdag 10 september, 19.00 - 21.30 uur, bij het Accent Praktijkonderwijs (Wisselspoor 2, Schollevaar).  Mensen die geen auto hebben of niet zo mobiel zijn, kunnen gratis vervoer aanvragen. Dit kan tot 4 september via tel. 010 - 264 02 20 (werkdagen, 9.00 - 16.00 uur).

U bent van harte welkom! Zorg dat u erbij bent en ontdek hoe u gezond en vitaal ouder kunt worden. We kijken ernaar uit om u dinsdag 10 september te verwelkomen voor een avond vol inspiratie.
Heeft u nog vragen? Kijk hieronder voor antwoorden op veelgestelde vragen of neem contact op met Tanja Storm, wijkregisseur Schollevaar, 06-39836317.
 

Veel gestelde vragen
1. Wat is het doel van het evenement?
Het evenement richt zich op het bevorderen van een gezonde, gezellige en actieve levensstijl voor senioren (60+) in de wijk Schollevaar, zodat u zo lang mogelijk comfortabel thuis kunt blijven wonen.
 
2. Wanneer en waar vindt het evenement plaats?
Het evenement vindt plaats op dinsdagavond 10 september van 19.00 – 21.30 uur in het Accent aan het Wisselspoor 2 in Schollevaar
 
3. Wat kan ik verwachten tijdens het evenement?

  • Proeverij van gezonde snacks, heerlijke hapjes
  • Test mogelijkheden om uw bloeddruk te meten, uw suiker te prikken en uw valrisico in kaart te brengen
  • Informatieve presentaties over gezondheid en actief blijven
  • Demonstraties van verschillende activiteiten en oefeningen
  • De mogelijkheid om zelf actief mee te doen
  • Een gezellige sfeer met hapjes en drankjes

4. Is het evenement gratis?
Ja, deelname aan het evenement is gratis.
 
5. Moet ik me vooraf aanmelden?
Nee, aanmelden is niet nodig. U kunt gewoon binnenlopen het evenement duurt van 19.00 tot 21.30.
 
6. Wat als ik geen eigen vervoer heb om naar het evenement te komen?
Voor mensen die echt geen andere mogelijkheid hebben om naar het evenement te komen, zijn er enkele vrijwilligers en een Max Mobiel beschikbaar om u op te halen.
Neem dan alstublieft uiterlijk woensdag 4 september contact met ons op via 010-2640220 (VIP van Welzijn Capelle) om uw vervoerbehoefte door te geven, zodat we de nodige regelingen kunnen treffen.
 
7. Wat moet ik meenemen naar het evenement?
Breng uzelf mee en een open geest! Als u wilt deelnemen aan de activiteiten, is het handig om comfortabele kleding te dragen.
 
8. Is er parkeergelegenheid beschikbaar?
Ja, er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het Wisselspoor.
 
9. Kan ik iemand meenemen naar het evenement?
Natuurlijk! Het evenement is gericht op 60+ers maar u bent van harte welkom met een vriend, buur of familielid.
 
10. Wat als ik vragen heb die niet in deze lijst staan?
Als u andere vragen heeft, neem dan gerust contact met de wijkregisseur uit Schollevaar: Tanja Storm op nummer 06-39836317

Deel deze pagina